keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Virkattu peitto vauvalle

Tässä on pari viikkoa ollut kaikenlaista kiirettä joten blogin päivittely on jäänyt täysin. Olen kuitenkin ehtinyt virkkaamaan...Viikko sitten sain idean pajuneliöistä virkatusta vauvanpeitosta, ei muuta kuin taas lankakaupoille. Värivalinta ei tuottanut ollenkaan vaikeuksia, pyrin meillä sisustuksessa mustan, harmaan ja valkoisen sävyihin, joten peiton värit olivat melkein itsestäänselvyyksiä ;) Halusin sellaisen kätevän kokoisen peiton, ei liian suurta jotta sitä voi käyttää vauvalla vaikka turvakaukalossa kevyenä peittona, mutta joka kuitenkin riittää pinnasängyn peitteeksikin. Peiton kokoa en muuten ole edes mitannut, mutta neliöitä peitossa on 24 ja arvioisin että yksi neliö on kooltaan n. 10x10cm. Samanlaisten kappaleiden virkkaaminen on melko tylsää ja jotta projekti saisi loppunsa ennen vauvan syntymää, päätin että mitään uutta käsityötä en saa aloittaa ennen kuin peitto on valmis. Kokonaisuudessaan aikaa meni siis viikko, mutta tarkemmin laskin että tunteja tähän kului n. 18. 

Tässä muuten jo aiemmin ompelemani reunasuojus, tein siis vain vanhaan yltiövärikkääseen ja kulahtaneeseen suojukseen uuden päällisen. Tietysti kangas loppui kesken, joten jouduin soveltamaan vanhasta lakanasta osan valkoisella. Itse asiassa näin tulikin paljon kivempi! Pussilakana on tehty myös vanhasta valkoisesta lakanasta, harmaa väri on pesukonevärjäyksen tulosta.
Sänky on nyt pedattu ja odottaa pientä käyttäjäänsä, jonka saapusmisaika osuu toivottavasti kuukauden sisälle. Lankana Carolina (puuvilla 60%, akryyli 40%), koukun koko 3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat!