maanantai 13. helmikuuta 2017

Hetkessä kiinni

"Sekunnissa voi muuttua elämä ja elämä voi olla sekunnista kiinni. Elä tätä hetkeä, ei eilistä eikä tulevaa vaan juuri tätä ja nyt."

Fraaseja joita jokainen on kuullut ja yhä useampi yrittää noudattaa, yhtä usein siinä kuitenkaan onnistumatta. Ihmisellä on taipumus elää tämä hetki nopeasti alta pois, jotta voi siirtyä siihen seuraavaan, ennalta suunniteltuun ja kuviteltuun, parempaan hetkeen. 

"Sitten kun tämän tästä saan tehtyä niin.."

Lopulta se ennalta suunniteltukin jää latteaksi, asiat eivät menekään suunnitellusti tai ne muuttuvat. Tässäkin hetkessä eletään jo sitä seuraavaa hetkeä.

Itse sain elämältä muistutuksen kuukausi sitten miten elämä voi olla pienestä kiinni eikä terveys ole itsestäänselvä asia. Teho-osastolla potilaan roolissa tunsin pahimmalla hetkellä sen kuuluisan elämänlangan erittäin ohueksi. Sellainen hetki on pysäyttävä, sellaiset hetket tuntuvat ikuisuudelta vaikka ovat hetkinä juuri niitä joiden toivoisi menevän nopeasti ohi. Pelotavissa tilanteissa 

"sekunnit muuttuvat tunneiksi"

ja niiden aikana on aikaa ajatella elämää ja tärkeitä ihmisiä.

Miksi ihmiset tarvitsevat muistutuksia jotta osaisivat taas arvostaa niitä päivittäisiä, toistuvia ja itsestäänselviäkin asioita. Kuinka arki on kuitenkin se kaikkein ihanin asia, vaikka se pimeässä ja loskassa on välillä ahdistavinta ikinä? 

"Ei ole iloa ilman surua eikä rakkautta ilman vihaa"

Ehkä se on vain se elämä joka tässäkin asiassa opettaa lastansa kulkemaan.


Aurinkoista alkukevättä!

-Piia


2 kommenttia:

Kommentit ilahduttavat!