tiistai 23. helmikuuta 2016

Haikeutta ilmassa

Tunnetko sellaista vanhempaa jolla ei päivittäin olisi jostain huono omatunto? Niinpä, taitavat olla mokomat aika harvassa. Tosin jos sellainen päivä joskus kohdallani koittaisi niin viimeistään se huono omatunto iskisi siitä että asiat on liian hyvin..

 Äitinä sitä toivoo lapsilleen aina parasta. Ajattelin että teen oikein kun päätin että vanhemmat lapset lopettaa päiväkodissa kokonaan ja jäävät kotiin minun ja vauvan kanssa. Huomenna on sitten se viimeinen hoitopäivä, vanhimman kohdalla se tarkoittaa myös viimeistä päiväkotipäivää ennen eskaria. Pikkusisaruksen syntymän jälkeen lapset ovat muutenkin olleet päiväkodissa vain sen minimimäärän, joten mistään huimasta muutoksesta arkeen ei ole kyse. Päiväkoti on mitä ihanin ja lapset viihtyivät siellä hyvin, mutta kuitenkin joka kerta päiväkotiin lähtiessä kuului se kysymys jomman kumman lapsen suusta että "äiti koska meillä on taas vapaapäivä". Nyt äidistä tuntuu sitten vähän haikealta, koska päiväkoti on kuitenkin ollut jo monta vuotta enemmän tai vähemmän meidän arkeen kuuluva asia. 

 Kolmivuorotyötä tekevänä äitinä päätin ainoastaan itsekkäistä syistä että niin kauan kun minulla on mahdollista olla kotona, haluan hoitaa kaikki lapset itse. Olen kuitenkin sitä äiti-tyyppiä joka potee huonoa omaatuntoa jos vie lapset päiväkotiin vaikka itsellä olisi vapaapäivä tai joka jää aamulla sen pienimmän lapsen kanssa kotiin ja laittaa vanhemmat isänsä kyydissä päiväkotiin.Samainen omatunto kolkuttelee myös niissä tapauksissa kun tulee tunne että olispa kiva lähteä miehen kanssa kahdestaan jonnekin tai joku tarjoaa lastenhoitoapua vaikka vain yhden yön ajaksi. Hassua sinänsä koska en minä lasten kanssa koko ajan touhua ja leiki vaan ne "menee siinä kaiken keskellä" ja oikeastihan lapset nauttivat noista ainutlaatuisista ja harvinaisista hetkistä kun pääsevät yökylään tai yleensäkin ilman äitiä ja isää jonnekin. 

No syksyllä sitten nuorempaa kerhoon ja sitä isompaa eskariin ja pienimmällekin löytyy omaa kerhoansa. Aikaa kun löytäis sitten näille kaikille :)

Tälläiset pienet muistot tein päiväkotitädeille


-Piia

1 kommentti:

  1. Ihanat korit, kyllä hoitotätien kelpaa! Kauniisti kirjoitettu :) -äiti

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat!