tiistai 15. syyskuuta 2015

Made for kids- tupsupipot talveksi

Koska vauvan laskettu aika lähenee (hitaaaasti), olen halunnut saada lasten talvivaateasiat hoidettua jo nyt. Ei tarvitse sitten pienen vauvan ja kahden uhmiksen kanssa lähteä ensimmäisenä toppavaateostoksille. Tähän pipo-ohjeeseen (klik!) törmäsin jo pari kuukautta sitten ja päätin tehdä lapsille talveksi tuollaiset pipot. Neulomisen pystyin aloittaa vasta viime viikolla kun tiesin lankojen värin, tai siis kun ensin tiesin minkä väriset talvivaatteet lapsilla tulee olemaan, pitäähän niiden nyt natsata :)



Jotenkin oli nyt tosi haastavat kuvausolosuhteet ja värit eivät ihan ole sitä mitä oikeasti ovat. Vihreä raitapipo on tehty tällä ohjeella (klik!). Olisin tehnyt kummatkin hiippaversiona, mutta se on kuulemma ihan "vauvojen pipo" ja niinpä tein sitten tän "isojen poikien" version ;) Kuten jo jossain aiemmassa postauksessa mainitsin, neulominen on mukavuusalueeni ulkopuolella, aina karkaa joku silmukka tai sitten tulee virhe enkä osaa korjata jne. Yllätin siis itseni nyt täysin! Pyöröpuikkojakin käytin ensimmäistä kertaa ;) Ja kun itseni tunnen, oli nämä tehtävä samantien, muuten olisivat vielä ensi talvenakin tekemättä. Valmistuivat siis kuluneen viikonlopun aikana.

Lanka on ihana Extrafine Merino 120, tuntuu ja näyttää ihan samettiselta eikä todellakaan kutita käytössä!

Koska lapsille pitää olla tasapuolinen, oli pakko tehdä pipo myös tulevalle vauvalle. Tähän myssyyn sain idean täältä (klik!), mutta muokkasin sen mieleisekseni ja neuloin sen kaikessa helppoudessaan näin:

Lanka: Babyull Merino 
Puikot (ja koukku): 3,0mm


Luo 64 silmukkaa
Neulo 2o 2n 10 kierrosta, tai kunnes työ on n. 5cm korkea
Jatka neulomalla oikealla puolella 64s o ja nurjalla puolella 64s n kunnes työllä on korkeutta kokonaisuudessaan n.15cm.
Päättele työ.

Nyt sinulla on siis suorakulmion mallinen "lappu". Taita se pituussuunnassa kahtia ja neulo nurjalta puolelta lyhyet sivut (takasauma) yhteen.

 Virkkaa 45 kjs ja yhdistä se myssyn alareunaan ja jatka kiinteillä silmukoilla koko alareuna. Toisessa reunassa jatka taas 45kjs, käänny takaisin ja jatka kiinteillä silmukoilla takaisin aloituskohtaan. Päättele langat.


Tällä ohjeella myssystä tulee n. 35-37cm päähän sopiva, eli ihan vastasyntyneen pipokokoa :)

Ja ne tupsut! Mukavuudenhalussani ostin tupsuntekolaitteen Lankamaailmassa (jälleen kerran) käydessäni ja lähinnä naurattaa miten helpolla niitä tupsuja syntyy aiempiin "leikataan pahvista kiekkoja"-väkertelyjen sijaan. tämä tupsuntekolaitesetti (klik!) sopii mielestäni hyvin lasten pipoihin ym. Seuraava kokovaihtoehto oli jo melko paljon suurempi.

-Piia

1 kommentti:

  1. Ihania pipoja talveksi pikkuisille! <3 Mun pitäisi kanssa lähteä lankakaupoille! -Annika

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat!