tiistai 28. heinäkuuta 2015

Värikäs ostosreissu

Kävin tänään lasten kanssa  Lankamaailmassa (klik) Helsingissä. Tein kotona ihan ostoslistan ja ajattelin että sen avulla suunnistan siellä, koska tiesin entuudestaan kuinka helposti siellä karkaa itseltä ns.mopo käsistä ja lopulta ostaa vähän kaikkea. Ratkaisu oman holtittoman ostelun rajoittamiseen on yksinkertainen - ota lapset mukaan! Tiedättehän kun autossa sovitaan moneen otteeseen että miten siellä kaupassa taas käyttäydytäänkään? Ja kuinka joka kerta takapenkki vakuuttaa kuorossa (ulkomuistista) litanian ja lyödään kättä päälle? Joo ei, ensimmäiset 3 minuuttia saattaa mennä jopa ihan hyvin, sen jälkeen alkaa joka paikan hipelöinti ja tavaroiden kädestäpitäen katselu, huippuhetket saavutetaan siinä vaiheessa kun lapset juoksevat kauppaa ympäri tai ryömivät myyntipöytien alla. Uhkaukset kaikuu kuuroille korville (nyt on sitte puistokäynti peruttu..) ja lähinnä saan huvittuneet silmäykset lapsilta kun muistutan autossa sovituista asioista. Eli todellakin pitää olla se kauppalista, kaupassa kuin kaupassa, jos haluaa muistaa edes murto-osan ostettavista asioista. Toisaalta lasten mukanaolo nopeuttaa ostostapahtumaa kun ei ole mahdollisuutta (hermoja) valikoida ja miettiä mitä ottaa ja ottaako, mutta toisaalta se taas vähentää harkintakykyä kun tulee ostettua "äkkiä nää tästä kärryyn"-tyylillä sitä mitä kuvittelee tarvitsevansa... Huliganismista huolimatta sain hankittua nämä kaikki ostoslistallani olleet asiat :)



Linean lanka on Lilalle ja sai ihan itse valita värin, Bambut on sekä Blendia että Bommixia, niistä onkin jo yksi kerä tuhottu tiskirätiksi :)

Nämä minikerät on niin ihania, käteviä pikkutöihin ja tosi edullisia. Lapset valikoivat värit ja leikkeihin pitäisi kuulemma jotain näistä saada. 

Monessa lukemassani blogissa on vilahdellut virkattuja viirinauhoja. Lapset saivat joku aika sitten kumpikin omat huoneet ja niiden sisustus on vielä pahasti kesken, joten päätin virkata pikkuprinsessalle oman prinsessaviirinauhan ja tällä tavalla vähentää valkoista seinäpintaa. Kuvan viiristä seinällä laitan vasta kun muutkin sisustusjutut löytää paremmin paikkansa :) Tein tällä ohjeella (klik) ja lankana käytin lähimarketista löytyvää Ipanat-lankaa.


-Piia

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Mökkivieraina

Mulla alkoi kesäloma ja ihan ku tilauksesta tänään oli lämmin ja aurinkoinen päivä. Saatiin kyläkutsu mökille pojan kummeilta ja vietettiin oikein mukava päivä järven rannalla Räyskälässä. Lapsille pääasia oli uiminen, me vanhemmat lähinnä maattiin aurinkotuoleissa ja syötiin :) Älysin napata mukaan järkkärinkin ja nyt seuraa sitten kunnon kuvapläjäys! 







Aika söpöjä! <3

Äitikin joutunu kameran linssin kohteeksi..


Ihana tuo ranta, hiekkapohja ja ainakin sata metriä pelkkää nilkkasyvyttä :)

Huomenna sitte kuulemma myrskyää.. Ei se mitää, mä virkkaan! 

-Piia

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Koukuttavaa

Lankahommissa ehdoton suosikkini on virkkaus, neulominen on jotenkin liian ajattelua vaativaa ja monimutkaista. Virkkauksessa riittää että osaa ne muutamat perussilmukat, virkkausohjeetkin on jotenkin paljon ymmärrettävämpiä hahmottaa :) Tähän varmaan joku neuloja sanois samalla tavalla neulomisesta..

Olen nyt viikon verran sairaslomaillut raskauteen liittyvistä syistä ja täysin koukuttunut pitkän tauon jälkeen tuohon virkkaamiseen, ostin trikookudetta ja niin syntyi muutamassa tunnissa uusi matto vessaan (Marketta-pitsimatto, halkaisija n. 70cm). Kuteen virkkaaminen käy samalla tehokkaasta niska-ja hartiatreenistä. Lisää kudettakin on jo hankittu tuleviin projekteihin, kukahan tuon yhden 2,5kg vyyhdin jaksais selvittää..




Tää matto ois oikeasti samanvärinen ku toi allaoleva kori.. 

Kuteen lopuista virkattu kori

Näitä rättejä tein monessa eri värissä, yhdestä kerkesin nappaamaan kuvan :)


Mä ajattelin mennä nyt nukkumaan ennen ku tulee nälkä, huomenna aamulla aikaisin sokerirasitukseen ja tulee nälkä jo pelkästään siitä kun tietää ettei saa syödä :D
-

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Uusi alku

Uudet tuulet puhaltaa blogirintamalla, vanha blogi alkoi tökkiä pahasti ja ainoa keino jatkaa oli aloittaa kokonaan uudelta pohjalta

Uusi bloginimi tarkoittaa ennen kaikkea meidän kotia ja naapurustoa. Kujaa joka on vinkkeli muutenkin kuin ruotsinkieliseltä nimeltään ja jota pitkin pyöräilee lauma alle kouluikäisiä lapsia niin huimaa vauhtia että aikuisia hirvittää :)

Paljon olisi kuvia laitettavana tänne, palaan niiden kera seuraavalla kerralla, loppuun kuitenkin kuva Kalkkirannasta jossa käytiin ilta-ajelulla ja jätskillä :)